Sweets
minden ami édes

MENÜ

A gumicukrot a londoni Charles Gordon Maynard találta fel 1909-ben. A figura megalkotásának ötlete Hans Riegel nevéhez fűződik. 1922-ben táncoló medvefigurát készített mézgából, hasonlót azokhoz, amelyek ezekben az időkben a vásárok attrakcióinak számítottak. Az eredeti maci nagyobb méretű volt, majd idővel 22mm-esre változott és „teddy” maci formájúvá alakult. 1925-től kezdve édesgyökérből is készítették. A legelső években a napi termékeket Hans Riegel felesége biciklin szállította a megrendelőkhöz. A Haribo termékek széles rajongói körrel rendelkeznek. Kedvence volt például II. Vilmos német császárnak és Albert Einsteinnek is.

 

Házi gumicukor recept:

 

Hozzávalók:
60 dkg mirelit málna
20 dkg méz
4 dkg zselatin

 

Elkészítés:

A málnát összepürésítjük, majd átszűrjük, hogy 3 dl magnélküli, friss málnalevet kapjunk. 
1 dl málnalét és a zselatint kézi habverővel elkeverjük egy kis edényben, aztán hozzáadjuk a többi málnalevet és a mézet. Ezután a keveréket takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin tökéletesen feloldódik. Vigyázat, nem szabad felforralni! Kenőecset segítségével vékonyan kiolajozunk néhány szilikonos jégkocka-tartót és elosztjuk benne a mézes-zselatinos málnalevet. A formákat hűtőbe rakjuk, és ha 2-3 óra múlva megdermedt bennük a málnás keverék, készen vagyunk: a jégkocka-tartókból óvatosan kipottyantjuk a házi gumicukrokat.

 


 

 

Szavazás

Melyik a kedvenced?
gumicukor
csoki
fagyi
muffin
Asztali nézet