Sweets
minden ami édes

MENÜ

Magyarországon is egyre népszerűbbek az amerikai, francia és német családok körében méltán kedvelt muffinok. Ezek a formában kisült apró sütemények rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők: a hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük.Az elkészítési módból következően rendkívül könnyedén és sokféleképpen variálható. Az egyszerű fűszerek mellett a nyers tészta gazdagítható például asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, gabonapelyhekkel és csokoládéval, illetve sós változat esetén sajttal, sonkával és zöldségekkel. Készre sütve lekvárral vagy különféle krémekkel tölthető, és cukormázzal vagy tejszínhabbal díszített változata is ismert.

 

Édes muffin recept:


Hozzávalók:

2 bögre liszt

1 bögre cukor

2 tojás

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál szódabikarbóna

12,5 dkg olvasztott margarin

1/2 bögre tej

1 dl 100 %-os narancslé

3 evőkanál darált mogyoró

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokit. 
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

 


 

 

Szavazás

Melyik a kedvenced?
gumicukor
csoki
fagyi
muffin
Asztali nézet